Store judokonkurranser i Europa

Det største europeiske mesterskapet innen judo, er EM. I 2015 fungerte nyskapningen Europalekene som EM. Europalekene ble arrangert for første gang i 2015, som et slags europeisk OL. Det er ennå for tidlig å si om Europalekene kommer til å bli en suksess på lang sikt. Det er heller ikke sikkert Europalekene kommer til å telle som EM i judo hver gang. Det er ennå ikke avgjort.

De årene det ikke arrangeres Europaleker skal det uansett arrangeres vanlig EM i judo. EM i judo har vært arrangert siden 1951, og mange land og byer har vært vertskap for det årlige mesterskapet. Norge har vært vertskap to ganger. I 1982 ble mesterskapet arrangert i Oslo, og i 1985 ble EM arrangert på Hamar. EM i 2016 blir arrangert i Kazan i Russland.

I tillegg til konkurranser for enkeltutøvere blir det også arrangert EM for klubber. I 2015 arrangeres EM for klubber i desember. Det arrangeres et eget mesterskap for veteraner, og et EM for U23. EM for juniorer og EM for U23 skal i år arrangeres i september og november. Junior-EM foregår i Østerrike i september, og U23-EM starter i Bratislava i Slovakia i november.

Europacupen er en annen viktig konkurranse innen judo. Denne konkurransen består av flere enkeltarrangementer som foregår i flere land. Det arrangeres også europacup for juniorer. I år skal det arrangeres 12 runder. Finalen er i november. Ingen av arrangementene er lagt til Norge, men det skal være konkurranser både i Finland og i Sverige i høst.

Judo Grand Prix er en serie turneringer som foregår i ulike land. Konkurransen er internasjonal, men flere av turneringene arrangeres i Europa. I 2015 har det vært arrangert Judo Grand Prix i Tyskland, Georgia, Tyrkia, Kroatia og Ungarn. Flere europeiske utøvere har hevdet seg i toppen internasjonalt også denne sesongen.

About

View all posts by